زاخارووا پاسخ روسیه به استفاده اوکراین از سلاحهای دوربرد غربی برای حمله به عمق خاک روسیه را قریبالوقوع و پشیمانکننده خواند و اظهار کرد: اگر رژیم کییف مجوز این حملات را از حامیان خود در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی دریافت کند ما با آن به عنوان ورود عملی ناتو به یک درگیری مستقیم با روسیه برخورد خواهیم کرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه کییف در تلاش است تا القا کند که موشکهای دوربرد اهدایی کشورهای غربی در درون این کشور تولید شده است تا بتواند از آنها در حملات خود علیه روسیه استفاده کند، اظهار کرد: این تقلب مرگبار بدون تائید حامیان غربی اوکراین امکانپذیر نخواهد بود.
به نوشته راشا تودی، روزنامه تلگراف به تازگی گزارش داد که انگلیس و فرانسه به دنبال آن هستند که تا قبل از انجام مراسم تحلیف دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا در ژانویه ۲۰۲۵، مجوز واشنگتن برای استفاده اوکراین از موشکهای کروز دوربرد سایه طوفان و اسکالپ برای حمله به اهداف خود در عمق خاک روسیه را دریافت کنند.
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه پیشتر درباره حملات اوکراین به روسیه با استفاده از سلاحهای دوربرد هشدار داد و تاکید کرد که استفاده کییف از سلاحهای دوربرد اهدایی اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی برای حمله به عمق خاک روسیه به معنای مشارکت مستقیم ناتو در جنگ است.
لاوروف با بیان اینکه مسکو در پاسخ به اقدامات تهاجمی ناتو تردید نخواهد کرد، گفت: دادن مجوز استفاده از سلاحهای دوربرد اهدایی اعضای ناتو برای حمله به عمق خاک روسیه به اوکراین به عنوان یکی از این اقدامات تهاجمی تلقی خواهد شد.
وزیر خارجه روسیه همچنین با اشاره به اینکه نیروهای اوکراینی قادر نخواهند بود به طور مستقل از چنین تسلیحاتی استفاده کنند، یادآور شد: اوکراین برای استفاده از این سلاحهای دوربرد نیازمند حضور متخصصان ناتو و همچنین دادههای اطلاعاتی به دست آمده از طریق سامانههای ماهوارهای متعلق به اعضای این پیمان نظامی است.
لاوروف در ادامه خاطرنشان کرد: بنابراین استفاده از چنین سلاحهایی برای حمله به روسیه به معنای این است که نه تنها اوکراین بلکه کشورهای عضو ناتو آشکارا در حال جنگ با روسیه هستند.
مسکو پیش از این بارها اعلام کرده است که حملات اوکراین به عمق خاک خود با استفاده از موشکهای دوربرد غربی را به عنوان حمله مستقیم کشورهایی که این سلاحها را به این کشور ارسال میکنند، تلقی خواهد کرد.
در همین ارتباط ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه پیشتر ابراز امیدواری کرد که ناتو هشدار مسکو درباره عواقب حمله احتمالی اوکراین با استفاده از سلاحهای دوربرد غربی به عمق خاک روسیه را شنیده باشد.
رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.
نظر شما